top of page
Search
  • Writer's pictureEvanthia

Affirmations

Έχεις ακούσει ποτέ την φράση «είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε»; Απλοποιώντας τα πράγματα όσο γίνεται, αυτή η φράση σημαίνει ότι έχουμε δύο επιλογές: ή σκεφτόμαστε θετικά και είμαστε θετικοί ή σκεφτόμαστε αρνητικά και είμαστε αρνητικοί. Tο τι θα επιλέξουμε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.

Η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης “affirmation” είναι η λέξη “επιβεβαίωση”. Ουσιαστικά πρόκειται για προφορικές δηλώσεις που επιλέγονται προσεκτικά, έτσι ώστε να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τις αρνητικές ή «άχρηστες» σκέψεις. Με αυτόν τον τρόπο αναδιαρθρώνουμε την δυναμική του εγκεφάλου μας δημιουργώντας νέες συνάψεις που λειτουργούν προς όφελός μας (αν θες, διάβασε εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο για το πώς με τις affirmations δημιουργήθηκε η αίσθηση της αυτοπεποίθησης).

Πως γίνεται πρακτικά όλο αυτό; Πανεύκολα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το τρίπτυχο σκέψη-ομιλία-δράση και φυσικά καθημερινή εξάσκηση. Μπορεί στην αρχή να σου είναι λίγο δύσκολο να βρεις και να εκφράσεις τις κατάλληλες affirmations, αλλά μην ανησυχείς, το fotaki είναι εδώ!

Κάθε Δευτέρα πρωί (για να μας ξεκινά καλά η εβδομάδα), θα βρίσκεις στο Facebook και στο Instagram την εβδομαδιαία μας δήλωση. Από εσένα εξαρτάται ποιά στιγμή στην ημέρα θα την λες (όσο πιο συχνά την λες, τόσο καλύτερα!). Εγώ προσωπικά την λέω σίγουρα κάθε πρωί που θα πλύνω τα δόντια και το πρόσωπό μου, κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Αυτό με βοηθά στο να κάνω έναν όμορφο διάλογο με εμένα και να ξεκινήσει όμορφα η ημέρα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, προσπαθώ να βρω κάποιες «άγκυρες» που θα με βοηθούν να θυμάμαι να λέω την affirmation, όπως πχ κάθε φορά που θα κοιταχτώ στον καθρέφτη ή κάθε φορά που θα κοιτάξω το ρολόι ή αν αρχίσω να αγχώνομαι για κάτι κτλ κτλ.

Πραγματικά πιστεύω ότι οι affirmations θα βάλουν κι αυτές ένα λιθαράκι στο να έχεις μια όσο το δυνατόν καλύτερη καθημερινότητα.

Δοκίμασέ τες και Choose to Shine! Y.Γ Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται αρκετές εβδομάδες επανάληψης της affirmation για να υπάρξουν αποτελέσματα κι άλλοι πιστεύουν ότι από την στιγμή που γίνεται συνειδητά συχνή επανάληψη, δεν είναι ανάγκη να είναι η ίδια affirmation. Επειδή οι affirmations στο fotaki θα καλύπτουν διάφορα θέματα, αν πιστεύεις ότι δεν σου ταιριάζει κάποια, μπορείς να συνεχίσεις με την προηγούμενη για όσο καιρό νιώθεις ότι χρειάζεσαι για να πας στην επόμενη ή μπορείς να φτιάξεις την δική σου. Να θυμάσαι ότι σκοπός είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης προς όφελός σου, γι'αυτό να προσέξεις την επιλογή των λέξεων.

525 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page